Eindhoven slimste regio ter wereld

Nieuws | de redactie
3 juni 2011 | Brainport Eindhoven is uitgeroepen tot Intelligent Community of the Year 2011. Na twee keer een top-7 notering werd nu alle concurrentie verslagen. Eerder wonnen steden en regio's als Seoul, Taipei, Tokyo, New York en Stockholm.Winnen van 300 andere regio’s wereldwijd

“Dit is een prestatie om als regio trots op te zijn. Het isgeweldig om te winnen van driehonderd andere regio’s. Dezeerkenning is erg goed voor de werkgelegenheid in onze regio,”zeggen B&W. De bekendmaking van de titelwinnaar vormde deafsluiting van het jaarlijkse internationale ICF-congres ‘Buildingthe Broadband Economy’ in New York. 

Regio’s die voor de titel ‘Intelligent Community of the Year’ inaanmerking komen, slagen er in de ogen van het ICF in om op bredeschaal innovatieve, maatschappelijk relevante toepassingen terealiseren op het gebied van breedband en ICT. Jaarlijks schrijvenzich voor de wedstrijd driehonderd steden of regio’s in. Beginapril bezocht het Amerikaanse ICF-jurylid Robert Bell deBrainportregio. Tijdens zijn vierdaags bezoek werd al duidelijk dathij enthousiast was over de ontwikkelingen. Zo was hij bijvoorbeelderg onder de indruk van de ontwikkelingen bij ASML en PhilipsHealthcare. 

Op weg naar Top 5 of toch liever ChampionsLeague?

Nu maar hopen dat men op het hoogste bestuurlijke niveau ookbegrijpt, dat het kopen van de grond onder een voetbalstadion voorbijna €50 mln om een failliete club te redden -uit angstwaarschijnlijk voor het anders boze, dreigende janhagel derfans- niet echt past bij een regio die investeert in eenvooraanstaande plaats in de global kenniseconomie. De beschikbarebedragen daarvoor zijn immers in ons land toch al karig de facto.

Adeldom verplicht een wereldcentrum van kennis en innovatie:‘put your money where your mouthis’, kortom. “De titel geeft ons een enorme boost omBrainport Eindhoven nóg verder op de nationale en internationalekaart te zetten. Brainport Eindhoven is als toptechnologieregio éénvan de pijlers van de Nederlandse economie. Deze titel onderstreeptde ambitie van de Nederlandse regering om tot de top vijf van dewereldeconomieën te behoren,” aldus burgemeester Van Gijzel. Zijnpartijgenote Mariëtte Hamer die die ambitie politiek wist vast teleggen, is daar nóg duidelijker over.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK