Kunsthogeschool innoveert Europa

Nieuws | de redactie
3 juni 2011 | De HKU is partner geworden in het grootschalige Europese project Creative Urban Renewal Northwest Europe. Zij gaat daarin werken met steden als Brugge, Lille en Edinburgh aan strategieën voor gebiedsontwikkeling en het faciliteren van creative industry. Dit bouwt voort op onderzoek van een van de lectoraten.

CURE maakt gebruik van het vernieuwende ‘Creative ZonesInnovator’ model, een theoretisch model dat met steun van hetLectoraat Kunst en Economie van de HKU is ontwikkeld. Iederestad zal een of meerdere gebouwen transformeren naar werkplekkenvoor creatief ondernemers (Creative Zone) en het stimuleren vancreatief ondernemerschap op deze plekken. Dat varieert van hetinvullen van lege winkelpanden (Brugge) tot een creatieve incubator(Colchester). 

De HKU is zogenaamd academic partner en zorgt daarnaast voorinspiratie door middel van case studies. Het traject duurt tweejaar en wordt afgesloten met een summer school en eenpublicatie.

Projectleider Isjah Koppejan is erg enthousiast over dezeinternationale samenwerking: “De partners zijn stuk voor stukinteressante, ervaren partijen in Europese trajecten en ik zie indit traject dan ook volop kansen om onze Europese ervaringen uit tebouwen.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK