Programma Dag van de Excellentie

Nieuws | de redactie
27 juni 2011 | 28 juni Dag van de Excellentie. Hier het programma en de aankondiging van een verrassing die ons nog te wachten staat. Aanmelden kan nog steeds. U bent van harte welkom!
Dag van de Excellentie van ScienceGuide enSirius

Locatie: Haagse Campus van de Universiteit Leiden, LangeVoorhout 44, Den Haag

– Ontvangst: vanaf 15.00 uur

– 15.30 u – Onthulling Webranking HBO en WO doorStrategy on Demand

– 16.00 u – Discussie over ‘wat is excellent en waar gaanwe nog harder aan werken?’

Deelnemers: Simon Verwer (ScienceGuide Student 2010-2011), Marc Dupius (SURF HBO-Kennisbank), Marian Verhallen(Honours trajecten Universiteit Leiden) en Thieu Besselink (LearningLab). Gespreksleider: Beatrice Boots(PBT/Sirius)

– 16.35 u – Verrassing voor het HBO (als de techniekhet toestaat!)

– 16.45 u – Debat met kennis-woordvoerders  uit deTweede Kamer over ‘wat is excellentie en welk beleid kan dataanmoedigen?’

Deelnemers (onder voorbehoud): Tanja Jadnanansing (PvdA),Ton Elias (VVD), Jasper van Dijk (SP). Gespreksleider: PG Kroeger(ScienceGuide)

– 17.20 u – Afronding met ‘Goede Excellentie Voornemens2011-2012’

– 17.30 u – Borrel en ‘nazit’

Ook de gastheer en het gebouw van de bijeenkomst zijnuitingen van de gedrevenheid voor excellentie in kennis enonderwijs. U komt bijeen in een woonhuis van de familie Huygens, demeest geniale alfa/bèta/gamma vader en zoons uitonze historie.

Het Leiden University College (LUC) The Hague is een driejarigeEngelstalige bacheloropleiding voor een groep excellentegemotiveerde studenten afkomstig uit de hele wereld.Het interdisciplinaire Liberal Arts & Sciences-programmavan het College heet ‘Global Challenges’ en heeft een focus opvrede, recht en duurzaamheid.

De opleiding sluit naadloos aan bij zowel hetinternationale profiel van Den Haag als stad van vrede, recht enveiligheid, als bij aanwezige expertise van de Universiteit Leidenop het terrein van internationaal recht, wereldpolitiek engovernance. Het College biedt studenten een basisopleiding diehen zo voorbereidt op toonaangevende posities in deinternationale samenleving.

U bent van harte uitgenodigd bij de onthulling enprijsuitreiking aanwezig te zijn en uw inbreng te geven in dedebatten over excellentie en perspectief voor het Hoger Onderwijsop 28 juni. Meldt u aan bij toptien@scienceguide.nl


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK