Rector Zwarts Friese bouwpastoor

Nieuws | de redactie
6 juni 2011 | Prof. dr. Frans Zwarts is de nieuwe voorzitter van de Stichting University Campus Fryslân. De oud-rector van de Rijksuniversiteit Groningen gaat drie dagen in de week leiding geven aan de realisatie van het universitair onderwijs in Friesland.

 

In samenwerking met de in Friesland aanwezige kennispartnerszoals onder andere Stenden Hogeschool, van Hall Larenstein en NHLwil de provincie Friesland met gerichte investeringen inacademische activiteiten de kennisinfrastructuur en kennisketengaan versterken en uiteindelijk het academisch onderwijsaanbod in de provincie gaanvergroten.

Frans Zwarts volgt kwartiermaker prof. dr. Taede Sminia,voormalig rector magnificus van de VU, op als hoogleraar-bestuurdervan de Stichting University Campus Fryslân. Zwarts zal de komendevier jaar verbonden zijn aan het initiatief van de provincieFryslan en de gemeente Leeuwarden om optimale voorwaarden tescheppen voor een innovatieve en duurzame regionaleontwikkeling.

De focus voor de University Campus Fryslân ligt op de gebiedenwatertechnologie, meertaligheid, duurzaamheid en energie, toerisme,leefbaarheid en green life sciences. Gemeente en provincie hebbensamen ruim €18 miljoen beschikbaar gesteld om deze ambitie in dekomende 4 jaar te realiseren.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK