Unieke prestatie Wiskunde Olympiade

Nieuws | de redactie
25 juli 2011 | In Amsterdam is afgelopen weekend de International Mathematical Olympiad 2011 afgesloten. De Nederlandse deelnemers wisten het thuisvoordeel om te zetten in twee zilveren en drie bronzen medailles. De prestatie van de Duitse Lisa Sauermann was uniek.

 

Niet eerder was Nederland het gastland van de Wiskunde Olympiadeen streek er zo veel wiskundig talent neer in de RAI en SporthallenZuid in Amsterdam. Van Noord-Korea tot Ivoorkust en van Puerto Ricotot Denemarken, maar liefst 564 deelnemers uit 101 verschillendelanden probeerden elkaar te slim af zijn op de grootste scienceolympiade ter wereld.

Ondanks de hevige concurrentie rekende de Nederlandse delegatievan tevoren al op een aardige medailleoogst. Vorig jaar werdener in Kazachstan vijf bronzen medailles behaald en tweemaanden geleden werd er door twee Nederlandse deelnemers eenperfecte score neergezet bij de Benelux Mathematical Olympiade.

De gouden plakken gingen helaas aan de Nederlandse rekenwondersvoorbij, maar dat het wel goed zat met de Nederlandse wiskundebewezen de twee zilveren en drie bronzen medailles die in de wachtwerden gesleept. Tijdens deze editie van de Olympiade waren 28behaalde punten uit diverse opdrachten genoeg voor een goudenmedaille. De Nederlanders bleven echter steken tussen de 23 en 17punten.

Beste Olympiër allertijden

De prestatie van Duitse Lisa Sauermann was uniek. Sauermann wistin Amsterdam alle opgaven perfect uit te voeren en kwam daarmee totmaar liefst 42 punten. Door deze score mag de Duitse zich nu debeste ‘Olympiër’ in de geschiedenis van de Wiskunde Olympiadenoemen. Sauermann deed in 2007 voor het eerst mee aan het toernooien legde in vijf deelnames  vier keer beslag op goud en eenkeer op een zilveren medaille. Hulde! De volledige uitslag van 2011vindt u hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK