UU beste werkgever

Nieuws | de redactie
25 juli 2011 | De Universiteit Utrecht is de favoriete werkgever onder jonge hoogopgeleiden in de categorie onderwijs. Dat blijkt uit het jaarlijkse Intermediair Imago Onderzoek. Het is voor het vierde jaar op rij dat de Utrechtse onderwijsinstelling zich de beste mag noemen.

De Universiteit Utrecht is ten opzichte van vorig jaar wederomgestegen op de ranglijst voor beste werknemers in Nederland. Meteen 28e plek in de top 50 is de universiteit ruim tienplaatsen gestegen. De Rabobank staat net als vorig jaar op deeerste plek, gevolgd door Philips en Shell. De volledige uitslagvan de onderzoeksresultaten leest u hier. Naast de UU is de RijksuniversiteitGroningen de top 50 binnengekomen op de 46e plaats.

De Universiteit Utrecht wordt door het imago onderzoek geroemdom haar aandacht voor talentbeleid en de diversiteit van deorganisatie Toon Wurfbain, die als adviseur talentbeleid bij de UUaanwezig was bij de prijsuitreiking, kon zich vinden in deresultaten van het onderzoek. “Het bevalt me hier goed. Ik wildegraag bij dit type organisatie werken, het werkveld is breed, metveel mensen met verschillende achtergronden. Die diversiteit isheel leuk.”

Volgens Wurfbain is talentbeleid een belangrijke pijler van deUU. “Voor zowel wetenschappelijk als niet-wetenschappelijkpersoneel biedt de Universiteit veel ontwikkelmogelijkheden entrainingen aan. Dat is voor mij vakinhoudelijk natuurlijkinteressant, maar ook voor andere potentiële werknemers.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK