Delft en Radboud krijgen keurmerk

Nieuws | de redactie
29 augustus 2011 | De TU Delft en Radboud Universiteit krijgen als eersten het nieuwe keurmerk voor goede 'all over' kwaliteitszorg. Rector Kortmann onthulde dit bij de opneing van het Radboud-jaar.

De twee zijn de eerste universiteiten in Nederland, die inaanmerking komen voor dit keurmerk van de NVAO. RectorMagnificus Bas Kortmann verwacht dat de NVAO dezer dagen hetinstellingsbrede  kwaliteitsbeleid van de Radboud Universiteiten de TUD formeel  het generieke vertrouwen zal uitspreken.Hij verwees daarbij naar het zeer positieve oordeel van deNVAO-commissie ‘Instellingsaudit’ over het kwaliteitsbeleid van hetacademisch onderwijs van de Radboud.

Minder bureaucratie

De commissie heeft in het kader van het nieuweaccreditatiesysteem in opdracht van de NVAO beoordeeld of deRadboud Universiteit een adequaat beleid voert om de kwaliteit vanhaar onderwijs instellingsbreed te garanderen. Dat oordeelwas positief, aldus Kortmann.

Op het moment dat de NVAO de Radboud Universiteit het keurmerkheeft verleend zullen in het vervolg alle opleidingen van deuniversiteit via de zogenaamde ‘beperkte methodiek’ beoordeeldworden. Dat leidt tot een substantiële vermindering van deadministratieve lasten en dat verheugt de universiteit. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK