Docent beboet voor traag corrigeren

Nieuws | de redactie
26 augustus 2011 | Een beetje opschieten kan geen kwaad. Voor het eerst kreeg een Rotterdamse docent een boete voor te traag beoordelen van het werk van zijn studenten. € 2500. Hij had 25 keer geflitst moeten zijn en 25 km te hard moeten rijden op de snelweg om eenzelfde bedrag kwijt te zijn.

Voor het eerst sinds de Rotterdamse boeteregeling in september2010 werd ingevoerd heeft  de Erasmus School of Economics nuecht toegeslagen. Bij een marketingvak uit het vierde blok van deInternational Bachelor Economics and Business Economics is eenboete van €2500 uitgedeeld.

‘Echt veel sneller kan het niet’

Die moet overigens door de overkoepelende sectieopgehoest worden, zo meldt EM online. Benedict Dellaert, hethoofd van deze sectie belooft extra op te gaan letten, want zo’nbedrag besteedt ook hij liever aan echt constructieve dingen inonderwijs of onderzoek “We doen altijd al ons best om hetnakijkwerk op tijd af te hebben en echt veel sneller kan hetniet.”

Officieel is het zo dat docenten aan de Erasmus School ofEconomics hun cijfers binnen drie weken via het interne systeemOsiris gepubliceerd dienen te hebben. De nieuwe boeteregeling lijktvruchtbaar, want vooralsnog is dit de enige uitgedeelde boete.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK