Duits multitalent wordt decaan

Nieuws | de redactie
30 augustus 2011 | Prof. dr. Hildegard Schneider wordt deze week de nieuwe decaan Rechtsgeleerdheid in Maastricht. “Het toeval wil dat ik die dag precies 25 jaar in dienst ben bij de UM”, vertelt de Duitse juriste die ook kunstgeschiedenis en politicologie studeerde.

Schneider volgde die verschillende studies in Freiburg, Londen,Parijs en Münster. Zij kwam in 1986 naar Maastricht alsuniversitair docent Europees Recht. In 1995 promoveerde ze aan deUM met een onderzoek naar de wederzijdse erkenning van diploma’s enberoepskwalificaties in de EU.

In 2000 werd zij benoemd op de Jean Monnet Leerstoel EuropeanMigration Law. Schneider werkt als onderzoeker bij het MaastrichtCentre for European Law en is lid van onderzoeksschool Ius Commune.Hildegard Schneider is met deze nieuwe post de tweede vrouwelijkedecaan aan de UM.

Een van de aspecten die zij de komende jaren extra aandacht wilgeven in het onderwijscurriculum is de juridische kantvan het werken en leven in een grensregio. “Deze problematiekspeelt in elke grensregio, óók in Maastricht. We zijn geneigd omnaar grote rechtssystemen te kijken zoals dat van Groot-Brittanniëen de Verenigde Staten. Bij grensoverschrijdende rechtsgeschillengaat het echter vaak over aangrenzende rechtssystemen; voorNederland zijn dat Duitsland en België. Ook wil ik de samenwerkingmet collega instellingen in Hasselt, Leuven, Luik en Aken dekomende jaren verder versterken. De EU-regio Maas-Rijn is eenkrachtige kenniseconomie. Het is belangrijk dat we onze krachtenbundelen.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK