Hogeschool Inholland verliest veel eerstejaars

Nieuws | de redactie
9 augustus 2011 | Hogeschool Inholland start het nieuwe collegejaar met circa 30% minder eerstejaars dan vorig jaar. De imagoschade die Inholland heeft opgelopen kost de hogeschool tussen de 3000 en 4000 inschrijvingen.

In de Telegraaf zei Doekle Terpstra dat hij wel een aanzienlijkverlies had ingecalculeerd, maar dat de 30% hoger is dan verwacht.Toch zegt Terpstra ook: “Het aantal vind ik zelf niet dramatisch.Het is nodig voor een kwaliteitsontwikkeling.”

In april vertelde Terpstra al aan ScienceGuide dat Inholland flink op de schopmoet en dat er gesneden moet worden in het personeelsbestand. “Dehogeschool begint een ingrijpende sanering. Die kostarbeidsplaatsen, vooral bij vele kleine, onvoldoende presterendeopleidingen.” Het grote verlies aan eerstejaars zal een dergelijkesanering nog noodzakelijker maken.

Nu duizenden studenten hebben besloten hun route te verleggen enInholland te mijden, is het de vraag waar zij wel heen gaan.Mochten zij in groten getale kiezen voor nabijgelegen instellingenzoals de Haagse Hogeschool, Hogeschool Leiden en de HvA, hebbendeze hogescholen dan voldoende capaciteit om deze toestroom op tevangen?


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK