India zoekt 300.000 extra professoren

Nieuws | de redactie
10 augustus 2011 | Op zoek naar een nieuwe uitdaging? India zoekt per direct naar 300.000 extra professoren om de explosieve groei van het aantal studenten in het hoger onderwijs te kunnen opvangen. De regering staat ook het aannemen van buitenlanders toe.

India telt evenveel studenten als Nederland inwoners heeft. Naarverwachting zullen daar de komende decennia nog 25 miljoen extrastudenten bijkomen als de nationale economie zo hard blijftdoorgroeien. De door de regering ingestelde Task Force onFaculty Shortage and Design of Performance and AppraisalSystem concludeerde dat het land maar liefst 300.000 extraprofessoren en leerkrachten nodig heeft om aan de huidige vraag tevoldoen.

Beetje ervaring gewenst

Daar komt bij dat de Task Force in haar extreme, Indiase versievan het Actieplan Leerkracht schat dat India het komendedecennium elk jaar 100.000 extra leerkrachten behoeft. Een grotereopdracht om de kwaliteit van het hoger onderwijs op peil te houdenis haast niet denkbaar.

Shobha Mishra, hoofd van onderwijssector van de Indiase Kamervan Koophandel geeft de nood goed weer: “The government is talkingabout setting up hundreds of colleges, but only buildings can notbetter education. The government needs to rope in industrypersonnel; they may not have PhDs, but have experience.”

Duizenden vacatures

India zoekt met spoed naar academici met ervaring en kennis inde bèta-tech voor haar elite-instellingen, zo toont het rapport vande Task Force dat onder toezicht van de University GrantsCommission werkte. “The elite Indian Institutes of Technology(IITs) and the National Institutes of Technology (NITs) face afaculty shortage of 30-35%. Central universities face at least a30% shortage. The 15 IITs need 1693 more teaching staff immediatelyand the 20 NITs, 1522 more.”

Het rapport is in ontvangst genomen door Kapil Sibal, deminister van Human Resource Development. Hij maakte bekend dat erook over de grenzen gezocht mag worden naar leerkrachten. “Totide over the faculty shortage, the IITs can appoint NRIs(non-resident Indians) and PIOs (persons of Indian origin) topermanent faculty position. However, foreign nationals (can be)appointed on contract basis for a fixed tenure of not exceedingfive years.”

Een waarschuwing voor de geïnteresseerden, meldt u zich niet aanbij deze nep-universiteiten.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK