Londen kan wel tegen stootje

Nieuws | de redactie
15 augustus 2011 | De rellen in Londen zorgen slechts voor 'kleine krassen' op het imago van de metropool. Dit zei Angelique Lombarts, lector Citymarketing van Hogeschool Inholland, donderdag tegen het NOS Nieuws.

De beelden van plunderende jongeren, fel brandende winkelpandenen ontgoochelde eigenaren en veel politie gingen deze week dewereld over. Wat is de impact van deze chaos op het imago vanLonden en de andere steden waar het onrustig is?

In een radiointerview met NOS Nieuws legt Angelique Lombarts vanhet Inholland LectoraatCitymarketing uit dat een metropool als Londen wereldwijdzo’n sterk imago heeft, dat de rellen snel in de vergetelheidzullen raken. Voor andere steden die geraakt zijn door de rellen,zoals Birmingham, Liverpool en Manchester, gelden andere wetten.Hier gaat het meer om ‘saaie industriesteden’ die juist nog eenbetere reputatie hebben op te bouwen.

Het radiointerview kunt u hier beluisteren.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK