Melanie Diener weer in Nederland

Nieuws | de redactie
29 augustus 2011 | Na de triomf met de Gurre Lieder van Arnold Schönberg door Codarts en KC zingt sopraan Melanie Diener weer in ons land. Woensdag in het Concertgebouw in Amsterdam, in Wagners vurigste stuk ooit. Met ScienceGuide kijkt zij vooruit.

“Herrlich, einfach herrlich!” Ik zing Sieglinde in ‘DieWalküre’ van Wagner. Zo’n geweldige rol in dat geweldige eerstebedrijf in die geweldige zaal. Met ook nog Bob Gambill diede Siegmund zingt, mijn broer die ik in dat stuk danterugvindt. En, nou ja, wat er dán allemaal gebeurt, hè?”

Nog spannender dan gedacht

Inderdaad, er gebeurt dan één en ander. Tweelingzus en -broerontdekken dat de ander nog leeft, beiden alsgedoemde, bastaardkinderen van oppergod Wotan. De beruchtsteincestscène uit het hele operarepertoire vormt het jubelendeslot van dat eerste bedrijf. En omdat de nieuwe chefdirigent van deNederlandse Opera op de bok zal staan, zit heel de muziekkritiek ophet puntje van zijn stoeltjes in de zaal en vraagt zich af: ‘Hoegoed is Marc Albrecht in Wagners ‘Ring’?’ “Oh jee, echt waar?”lacht Diener. “Het wordt dus nog spannender dan ik al dacht.”

Zo eindigde haar interview met ons tijdens de tournee met deGurre Lieder en de studenten van KC en Codarts in de grootsteorkest en koor productie van dit jaar in ons land. Haar indrukkenover deze samenwerking en het verhaal over haar ‘Werdegang’ totster van de grote operahuizen wereldwijd -vol ongedachte wendingen-leest u hier in Nooit een operales gehad.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK