Radboud ontkent komst Guusje ter Horst

Nieuws | de redactie
24 augustus 2011 | De secretaris van het Stichtingsbestuur dat verantwoordelijk is voor de Radboud Universiteit is zeer stellig. Guusje ter Horst komt niet naar Nijmegen.

“Dit is een gerucht dat niet is gebaseerd op enigewerkelijkheid”, zegt Berthe Maat, secretaris van ditbestuur in een reactie op RadboudNet. Wel heeft men eenbenoemingsadviescommissie ingesteld, onder leiding vanbestuursvoorzitter Loek Hermans vanwege het aanstaande vertrek vancollegevoorzitter Roelof de Wijkerslooth.

Vermakelijk is, dat men nadrukkelijk tegenspreekt dat Ter Horstin zou zijn of gevraagd als de opvolger van de oud-DG HogerOnderwijs van OCW die inmiddels een tiental jaren de scepter zwaaitin het CvB te Nijmegen. Dit zou ScienceGuide geschreven hebben, “doorgaanseen betrouwbare bron.” Alleen had ScienceGuidedát niet bericht.

“Hardnekkige geruchten willen dat zij de HBO-Raad voortijdig zouverlaten voor een plek in het College van Bestuur van de RadboudUniversiteit,” meldden wij vrijdag j.l. Tevens melddden wij:”ScienceGuide verneemt dat Ter Horst intern [binnen deHBO-raad] heeft meegedeeld dat een vertrek momenteel niet aande orde is.” Geldt bij deze ontkenning dan nu ineens toch hetShakespeareaanse ‘Thou protesteth too much’?


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK