Codarts-voorzitter vertrekt

Nieuws | de redactie
21 september 2011 | Jikkie van der Giessen treedt terug bij de kunsthogeschool Codarts in Rotterdam. Zij wil dat kwaliteit en inhoud voorop staan in de toekomstdiscussie en niet zijzelf.

De voorbije maanden trok Codarts wezenlijke conclusies voor haartoekomst. Het rapport Dijkgraaf leidde tot scherpe keuzes bijprofilering, onder meer in afstemming met het KoninklijkConservatorium. Zelfs vergaande samenwerking rond hun beiderkwalitatieve topsegmenten en onderscheiden zwaartepunten kwamdaarbij op tafel.

Een dergelijke doorbraak werd mogelijk dankzij onder meer hetgrootscheepse, gezamenlijke project rond de Gurre Lieder van Schönberg. Codarts is als hetware al Veerman- en Zijlstra-proof gemaakt. Tegelijk waren signalente horen over kritische reacties op de interne aanpak.Kunsthogescholen kennen wel vaker een wat eruptieve, intuïtievestijl van omgang en communicatie rond bestuur en organisatie. Eenrapport hierover van de Medezeggenschapsraad is binnen dehogeschool en bij het CvB zeer hard aangekomen.

Collegevoorzitter Jikkie van der Giessen treedt nu tijdelijkterug, om de interne discussie hieromtrent niet door haar persoononnodig te belasten. De Raad van Toezicht beraadt zich over hetvervolg.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK