Kennisdeling met China krijgt impuls

Nieuws | de redactie
1 september 2011 | De komende 3 jaar gaat bijna €5 miljoen naar een speciaal wetenschappelijk onderzoeksprogramma met China. Deze impuls laat NWO en KNAW het succesvolle Joint Scientific Thematic Research Programme (JSTP) met China voortzetten.

Doel van JSTP is het bevorderen van duurzameonderzoekssamenwerking tussen Nederlandse en Chinesewetenschappers. Chinees-Nederlandse onderzoeksteams kunnen op basisvan een jaarlijks thema voorstellen indienen voor gezamenlijkeprojecten. De afgelopen jaren waren de thema’s ‘Integrated WaterManagement’  en ‘Hybrid conversion of biomass’. In 2011 is hetthema: ‘Medical Devices for an Ageing Society’.

Het JSTP-programma is uniek, omdat dit het enige voorbeeld isvan een bilateraal onderzoeksprogramma met China waarin vierChinese partners samenwerken. Het JSTP-programma is in 2009gestart. Inmiddels zijn tien onderzoeksprojecten gestart en hebbenzes seminars plaatsgevonden.

Aan Nederlandse zijde wordt er jaarlijks 1,6 miljoen eurogeïnvesteerd. Het ministerie van OCW en NWO dragen ieder per jaar750.000 euro bij aan de financiering van projecten met Chinesepartners. De KNAW is daarnaast voornemens jaarlijks 100.000 euro teinvesteren in bilaterale seminars. Het programma wordt aan Chinesezijde gematcht door de vier Chinese partners.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK