Leers ontsnapt aan kort geding

Nieuws | de redactie
13 september 2011 | Minister Leers geeft toe aan universiteiten en hogescholen. De leges voor internationale studenten zijn niet per 1 juli verhoogd maar per 1 september. Een kort geding hiertegen is zo voorkomen.

De VSNU en HBO-raad hebben een dergelijk kortgeding afgeblazen tegen de mnister. Leers heeft per 1 juli jl.de leges voor buitenlandse studenten fors verhoogd, waardoor eengrote groep studenten plotseling werd geconfronteerd met eenonverwachte kostenstijging. 

Ter voorkoming van een dergelijk kort gedingheeft hij een schikking aangeboden. Deze houdt in dat vooralle nieuwe aanvragen, verlengingen en wijzigingen van studiedoel,de legesverhoging voor studenten van buiten de EU niet op 1 juli,maar op 1 september 2011 ingaat. Daarnaast zal bij toekomstigelegesverhogingen nader overleg plaatsvinden.

De instellingen melden dat zij hiermee akkord gaan, maarzij “blijven van mening dat legesverhogingen in schril contraststaan met de kabinetsambities om Nederland terug te brengen tot dewereldtop vijf van kenniseconomieën.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK