Maastricht toonaangevend in life sciences

Nieuws | de redactie
30 september 2011 | De Universiteit Maastricht is onlangs begonnen met de bouw van een uniek scannerlaboratorium voor hoogwaardig hersenonderzoek. Volgens collegevoorzitter Martin Paul, spreker op het NHOC 2011, is er nog veel meer in aantocht.

“Na vandaag zullen er nog vele openingsceremonies volgen voornieuwe faciliteiten op het gebied van chronische ziekten, hart- envaatziekten, public health, eerstelijns gezondheidszorg en deneurowetenschappen. Hiermee wordt de campus een toonaangevendeEuropese hotspot voor de biomedische sector, met grensverleggendonderzoek, excellent onderwijs, topklinische zorg enondernemerschap, en vele ontmoetingen tussen wetenschappers enbedrijfsleven,” vertelt Martin Paul met trots.

De Universiteit Maastricht timmert al langer aan de weg op hetgebied van life sciences en heeft op dit punt een internationalereputatie. U leest meer over de nieuwe plannen van Brains Unlimitedop de Maastricht Health Campus in dit artikel.

Op 29 en 30 november vindt in Rotterdam het Nationaal HogerOnderwijs Congres (NHOC) plaats. Daar zal ook Martin Paul aanwezigzijn om te spreken over de internationale ambities van zijnuniversiteit en internationalisering van het hoger onderwijs in hetalgemeen. Wilt u met Paul in discussie over dit onderwerp, kom dannaar het NHOC.

Meer informatie over het congres vindt u hier. Aanmelden kan hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK