Paul Scheffer professor Europa in BRIC

Nieuws | de redactie
16 september 2011 | Paul Scheffer wordt hoogleraar in Tilburg. Hij gaat onderzoek doen naar hoe Europa wordt gezien in nieuwe economieën als India, Brazilië en China.

Het voornemen is om het onderzoek naar het beeld van het ‘oudecontinent’ in de nieuwe economieën uit te voeren in samenwerkingmet universiteiten in Mumbai, Sao Paolo en Beijing en enkelepromovendi uit die landen. Daarnaast werkt Scheffer aan een boekmet als thema: ‘een ideeëngeschiedenis van het moderne Europa’.Uitgaande van hedendaagse kwesties zoals de conflicten op de Balkanof de monetaire crisis, bestudeert hij de komende jaren historischgevormde beelden van de Balkan of van de Noord-Zuid deling inEuropa.

Naast zijn werk als publicist en wetenschapper is schefferbestuurslid van de Atlantische Commissie, Algemeen Bestuurslid vanhet Forum Stedelijke Vernieuwing, lid van het Forum AtotZ en lidvan de Raad van Toezicht van Forum. Hij was lange tijd lid van deadviescommissie Europese integratie voor de ministeries vanBuitenlandse Zaken en Defensie en bestuurslid van de EuropeanCultural Foundation.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK