Vandenbroucke kiest voor wetenschap

Nieuws | de redactie
26 september 2011 | De voormalige vice-premier en kennisminister van Vlaanderen stapt uit de politiek. Frank Vandenbroucke wil zich volledig wijden aan lesgeven en onderzoek, onder meer aan de UvA. Een kans voor CvB-formateur Koos van der Steenhoven?

Vandenbroucke gold lange tijd als de ‘intellectuele voorman’ vande EU-onderwijsministers. Zijn rol als voorzitter van de ´Bologna´vervolgconferentie in Leuven onderstreepte dit. (Lees hier zijn interview met ScienceGuide aanhet slot daarvan.)  Ook in de Belgische politiek was hij eenvan de scherpste analytici en rekenmeesters. Voor koning Albertmoest hij in het diepste geheim een financieel compromis uitwerkentussen de botsende landsdelen, bijvoorbeeld.

Na vele functies in nationale en Vlaamse politieke kringen wilVandenbroucke, die ook in Oxford als onderzoeker heeft gewerkt, nu vooral verder als wetenschapper. Hij geeft daarom zijnzetel in de Senaat in Brussel op. Momenteel bekleedt hij onder meerde Den Uyl leerstoel  aan de Universiteit vanAmsterdam en onderzoekt daar de ontwikkeling van het sociaal beleidin Europa.

Tegelijkertijd zoekt UvA/HvA-bestuursformateur Koos van derSteenhoven zowel een nieuwe collegevoorzitter als een preses voorde Raad van Toezicht van de wo-hbo combinatie. Een internationaalbeter verknoopt zwaargewicht in zowel onderwijs, beleid alsonderzoek zal hij nauwelijks kunnen vinden.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK