CDA: opheldering over bedreigingen

Nieuws | de redactie
3 oktober 2011 | Het CDA wil van het kabinet weten wat gedaan wordt aan de bedreiging van wetenschappers door de georganiseerde misdaad.

Prof. Cyrille Fijnaut meldde in zijn afscheidsrede aan de UvTdat de persoonlijke risico’s van onderzoekers serieuzeresearch naar de georganiseerde misdaad niet meer mogelijk maken.Zij krijgen te maken met “intimidatie, chantage of erger.”

Het CDA in de Tweede Kamer heeft het kabinet om opheldering ennadere informatie gevraagd over deze kwestie. HO-woordvoerderSander de Rouwe meldt naar aanleiding van het artikel van ScienceGuide hierover, dathij dit een “zorgelijk bericht vindt”. Daarom wil hij hier “meervan weten” en stelt hieromtrent vragen aan de bewindsliedenZijlstra (OCW) en Teeven (Veiligheid).


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK