Jonge onderzoekers beloond

Nieuws | de redactie
20 oktober 2011 | NWO heeft €40 miljoen geïnvesteerd in veelbelovend onderzoek. 159 jonge onderzoekers zijn beloond met een Veni-subsidie van €250.000 om de komende drie jaar onderzoek te doen.

965 onderzoekers vroegen dit jaar een Veni aan bij NWO. Deaanvragen werden beoordeeld door wetenschappers uit binnen- enbuitenland. De Veni-onderzoekers staan aan het begin van huncarrière, maar hebben wel al aangetoond dat zij een opvallendtalent bezitten voor het doen van wetenschappelijk onderzoek. Zijbehoren internationaal tot de top van hun veld.

De Veni-subsidies worden uitgereikt aan onderzoekers in allewetenschappelijke velden. Zo is er dit jaar onder meer een subsidiegegaan naar onderzoek naar de invloed van politiek op de media enandersom, het effect van kunstmatige materialen in het lichaam enonderzoek naar de structuur van het DNA.

159 onderzoekers ontvangen nu een Veni. Dat betekent dat 16,5procent van de onderzoekers die deze ronde een aanvraag heeftgedaan voor een Veni er ook een toegewezen krijgt. Het aantal zeergoede voorstellen dat NWO ontvangt ligt veel hoger.

De lijst met onderzoekers die een Veni-subsidie ontvingen vindtu hier. De Veni uit de Vernieuwingsimpuls van NWOis één van de meest prestigieuze subsidies voor jonge onderzoekers.Het verkrijgen van een Veni geldt als een belangrijke stap in eenwetenschappelijke carrière.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK