Mannenklas Pabo verhuist

Nieuws | de redactie
24 oktober 2011 | Het plan leek al direct een succes: een eigen opleiding voor mannen die leraar aan de basisschool willen worden. De Rotterdamse 'mannenklas' sloeg aan, maar moet nu toch weg.

De Hogeschool Rotterdam reageert toch wat beteuterd. Deopleiding van twee jaar voor zij-instromende aspirantleraren liep uitstekend. Het rendement was 75% van destartgroep in het eerste jaar. Maar de samenwerkingspartner hadineens andere plannen.

Het grote schoolbestuur waar de docenten in spe bij in dienstwaren, verkoos een andere hogeschool om het experiment bij voort tezetten. De RVKO wil namelijk de Thomas More Pabo overnemen van de Hogeschool Leiden en dezeinstelling inzetten voor zowel de initiële opleiding als hetLevenLangLeren van de eigen personeelsleden in het Rotterdamsebasisonderwijs. Een profilerend initiatief als de mannenklas zoudaar erg goed in passen. En dus verhuist die klas nu.

Het komt in het HBO niet zo vaak voor dat een complete’vakgroep’ of opleiding in een soort ‘hostile takeover’ van deene naar de andere hogeschool overgaat. Meest opvallende,recente voorbeeld was de overstap van de toonaangevendetrombonesectie van Codarts naar de AHK in Amsterdam. De HogeschoolRotterdam wil overigens niet bij de pakken neer blijven zitten: erlijkt ook bij andere schoolbesturen in haar stad voldoende behoefteaan ‘nieuwe mannen voor de klas’ om een doorstart met eenmannenklas mogelijk te maken.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK