Talent benutten in Leiden

Nieuws | de redactie
17 oktober 2011 | Talentmanagement: hype of noodzaak? Is dat nog een vraag? De strijd om talentvolle kinderen, studenten, medewerkers en leidinggevenden is in elke sector volle gang. Maar hoe herken je en hoe benut je talent het best? Lector Paul Kop (Hogeschool Leiden) wijdt er zijn lectorale rede aan.

Goed ingericht talentmanagement levert winst op voor zowelorganisaties als individuele medewerkers. Vanuit dit credo doetlector Talentmanagement Paul Kop, in samenwerking met psychologischadviesbureau Lagerweij & Partners, onderzoek naar (en geeft hijonderwijs over) het herkennen, ontwikkelen en behouden van talentenin organisaties.

Bedrijfsklimaat en talent 

Hoe herken je kwaliteit en wat is de juiste wijze om het tebenutten? Deze belangrijke vraag staat volgens Kop niet opzichzelf, maar betekent behoefte aan inzicht inpersoonlijkheidsontwikkeling in relatie tot teams en groepen. Daarhoort ook onderzoek bij naar effecten van screening, begeleiding encoaching.

Kop laat zich in zijn onderzoek verder leiden door vragen als:in wat voor bedrijfsklimaat komt talent goed tot zijn recht? Hoehaal je het beste uit anderen? Zo is inmiddels vanuit het lectoraataandacht gevraagd voor een andere werkwijze binnen HogeschoolLeiden, gericht op verhoging van studierendement en verlaging vanuitval.

Toegepast onderzoek in pychologie

Het lectoraat talentmanagement is onderdeel van de opleidingToegepaste Psychologie van Hogeschool Leiden. Deze opleiding richt zich op de noodzakelijke nieuwe inzichten en werkwijzen, dietoepasbaar zijn voor het onderwijs, de arbeidsmarkt en deondernemersmarkt.

Kop spreekt zijn lectorale rede uit bij Hogeschool Leiden aan deZernikedreef 11, donderdag 3 november 2011  om 13:30 uur inhet Auditorium.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK