Wie wordt de lector van 2011?

Nieuws | de redactie
26 oktober 2011 | Opnieuw bekronen het ISO en ScienceGuide een lector voor uitnemend praktijkonderzoek dat de HBO-student inspireert tot topprestaties. Welke lector volgt Stijn Verhagen (HU) op als onze lector van het jaar? De feestelijke huldiging is op het NHOC, 30 november 2011.

Studentenorganisaties en hogescholen worden opnieuw uitgenodigdhun uitblinkende lectoren voor te dragen bij het ISO. Eenhoogwaardige jury zal uit de genomineerden een winnaar aanwijzingenen die op 30 november tijdens het NHOC in Rotterdam bekronen.

Dit jaar ligt het accent bij de keuze op een icoon van dielectoren die vanuit hun rol in de beroepspraktijk en hetHBO-onderzoek actief bijdragen aan de vernieuwing van de curricula,minors en majors. Hoe werkt hun onderzoek en hun relatie met ‘depraktijk’ concreet door in het onderwijsprogramma? Hoe weet delector door colleges te geven en thema’s met studenten uit tewerken hun blik op die praktijk impulsen te geven? Wat maakt diecolleges bijzonder en effectief?

Voordrachten van lectoren voor deze bijzondere onderscheidingnamens ‘studerend Nederland’ en ScienceGuide moeten vooralop deze kernpunten gericht zijn. Resultaten en praktischeprestaties gaan daarbij boven plannen en goede voornemens, zoalspast bij praktijkgericht onderzoek.

U kunt uw favoriete lector – met bijbehorende onderbouwing -indienen bij het ISO-bestuur. Stuur uw voordrachten naar iso@iso.nl. Uiterlijke inzenddatum is 20november. De bekendmaking is op 30 november tijdens het NationaalHoger Onderwijs Congres (NHOC) in Rotterdam, waar heel het HObijeen zal zijn voor intensieve discussie met én de huldiging vande lector van het jaar 2011.

Meer informatie over het NHOC vindt u  hier. Het volledige programma staat hier  en inschrijven kan hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK