De auto van de toekomst

Nieuws | de redactie
18 november 2011 | De RDM Campus vormt in Rotterdam een belangrijk multidisciplinair laboratorium voor studenten, docenten en professionals. Duurzame mobiliteit staat daarbij centraal. “Future Mobility is geen dagdromerij”, stelt Frank Rieck, lector Future Mobility van Hogeschool Rotterdam.

Duurzame mobiliteit moet de economische motor voor Rotterdamworden, benadrukt Frank Rieck tegenover het Dutch Innovation Centrefor Electric Road Transport (D-INCERT). Over de RDM Campus is hijzeer enthousiast. “Studenten werken zelfstandig aan concreteprojecten met een duidelijke doelstelling en worden afgerekend opde resultaten. Uiteindelijk is de vraag: Hoe heb je de vernieuwingin Rotterdam vooruit geholpen?”

Op de RDM Campus wordt door studenten van de hogeschool insamenwerking met maatschappelijke partners en het bedrijfslevengewerkt aan allerlei nieuwe oplossingen voor duurzame mobiliteit.Zo wordt er op de campus gewerkt aan een nieuw milieuvriendelijkmobiliteitsconcept.

Rieck: “EXOR, een elektrisch, driewielig voertuig voor in destad, is geïnspireerd op de Witkar uit het hippietijdperk. Eenleenauto waarbij je met een pas incheckt en die op een aantaldepots in Rotterdam weer kan worden ingeleverd. Het gaat hier om detechnische ontwikkeling van het voertuig, maar ook om de antwoordenop vragen als: hoe is het concept te beheren? Met welkbetalingssysteem? Hoe blijft er een goede verdeling van destadsauto op de verschillende locaties in de stad?”

Met nieuwe innovatieve ideeën probeert men op de RDM Campus bijte dragen aan de mobiliteitsvraagstukken waar Rotterdam voor staat.Frank Rieck formuleert die zoektocht als volgt: “Als we gripkrijgen op de logistieke behoeften, zijn wij ook in staattechnische oplossingen te bedenken en te realiseren.

U leest het volledige artikel op de site van D-INCERT hier.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK