De Top 10 plagiaatplekken

Nieuws | de redactie
7 november 2011 | Soms lenen studenten - en promovendi als Duits minister Von und Zu Guttenberg - het werk van anderen als zij iets publiceren. Waar plagiëren zij dan het meest? iParadigms, marktleider in de markt van anti-plagiaat software, keek tussen juni 2010 en juni 2011 naar 33,5 miljoen papers en vertelt.

‘Dividing the sources into categories, however, reveals thatonline encyclopedia sites (12%) are not so popular after all. Amongstudents social networking and content-sharing sites are mostwidespread for plagiarizing academic work accounting for 26%.Examples include Facebook, MySpace, Scribd, SlideShare, Questionand Answer sites such as Yahoo! Answers or Answers.com,’ aldus hetnieuwe stuk op ScienceGuideEU.

De Top 10 van plagiaatplekken, de analyse daarvan en hetoorspronkelijke rapport van iParadigms vindt u hier op ScienceGuideEU, de nieuwe Engelstalige paginaen social media nieuwsdienst van ScienceGuide.  


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
«