DJ Doekle in glazen bus

Nieuws | de redactie
22 november 2011 | Het glazen huis van 3FM staat dit jaar op de Beestenmarkt in Leiden. Studenten van Inholland dragen op hun eigen manier bij aan de inzamelingsactie. 72 uur lang live radio maken vanuit de Glazen Studenten Bus. Ook Inholland-voorzitter Doekle Terpstra gaat zijn DJ-kunsten inzetten voor het goede doel.

De afgelopen twee edities van het Glazen Studenten Huis vanInholland waren respectievelijk 40 en 51 uur in de lucht vanaf éénlocatie. Dit jaar wordt de lat omhoog gelegd.

Een team van 20 studenten is actief op drie verschillendelocaties. Op dinsdag 13 december is de kick off in Den Haag enwordt daar 24 uur uitgezonden vanaf Het Plein en vanaf deInholland-locatie.  De tweede dag, 14 december, komt de bus om12 uur ’s middags aan bij Inholland Rotterdam waar wederom 24 uurmuziek laten horen om tot slot af te reizen naar deInholland-vestiging in Haarlem.

CvB-voorzitter Doekle Terpstra heeft aangekondigd minstens éénuur achter de schuiven van het mengpaneel plaats te gaan nemen.Misschien zelfs op iedere locatie. Enkele suggesties voorhem om te laten horen: ‘Money’  van Pink Floyd, ‘Papa don’tpreach’ van Madonna, ‘Breathe‘ van Chagall van den Berg en ‘Rumourhas it’ van Adele. Een geruststelling: de luisteraar kan er oprekenen dat operahater DJ Doekle geen aria’s of ouvertures zallaten horen. En dat terwijl bij de historie van Inholland ‘La Forza del Destino‘ van Verdi toch zo goedzou passen.

Naast het radio maken zullen er door de studenten meeractiviteiten op touw worden gezet voor het goede doel. Zo zijn ermasterclasses waarin ieder uur door de betrokkenen of iemand anderseen opdracht moet worden uitgevoerd. Naast de studenten, en DoekleTerpstra zullen er ook gast-DJ’s van verschillende regionale enlandelijke radiostations een uur live radio gaan maken in de GlazenStudenten Bus. Het is, net als bij het Glazen Huis van 3FM,mogelijk om tegen betaling verzoeknummers aan te vragen.

De uitzending van de Inholland-studenten is te beluisteren viadeze link. Tijdens de drie dagen van het GlazenStudenten Huis is op deze website ook via camera’s te volgen hoeDoekle Terpstra en zijn studenten het er vanaf brengen.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK