Fake-student Hogeschool veroordeeld

Nieuws | de redactie
8 november 2011 | Een verslaafde oplichter verkocht nepadvertenties voor een nep-magazine van hogeschool Avans. Nu moet hij jaren de cel in.

De veroordeelde Van D. kreeg  drie jaar cel waarvan éénjaar voorwaardelijk. “Eigenlijk staat hier een beduidend hogerestraf op, maar we willen door een deels voorwaardelijke strafopname in een verslavingskliniek mogelijk maken,” oordeelde derechtbank. De belaagde had 30 bedrijven advertenties verkocht innaam van Avans. Ook deed hij verschillende overvallen enbedreigingen.

Nep-kwitantie met Avans-logo

Hij deed zich voor als student die daar een mediaprojectuitvoerde. Onder allerlei namen meldde hij zich bij bedrijven enverkocht daar advertenties à €50. Zij kregen dan een fake-kwitantiemet het logo van Avans. Met het contant ontvangen geld ging hijvervolgens in rook op.  De bedrijven gingen na een tijdjewantrouwig geworden verhaal halen bij de hogeschool, waar men vanniets wist.

De rechter wees er op, dat deze daden niet alleen materiëleschade bij velen veroorzaakten. Reputatieschade is voor dehogeschool ook aan de orde. “Het zal voor de hogeschool nieteenvoudig zijn het vertrouwen van de bedrijven terug te winnen”,stelde mr. Van Gessel in haar oordeel.

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK