Familiebedrijf overleeft crisis

Nieuws | de redactie
29 november 2011 | Ruim 40% van de familiebedrijven zegt beter te zijn geworden van de economische dip die volgde op de kredietcrisis. Hoe kan dat? Een andere uitdaging voor deze bedrijven is de opvolging. Saxion en de KvK Oost besteden hier op 30 november aandacht aan in een speciale bijeenkomst.

Familiebedrijven opereren in crisistijd vaak anders danondernemingen die niet drijven op bloedverwanten door bijvoorbeeldjuist in slechte tijden te investeren in innovatie. Ook hebben deleiders veelal een langetermijnvisie. Ze vinden werkgelegenheidvaak belangrijker dan het op peil houden van winst vooraandeelhouders en staan verder sterk in crisistijd omdat ze vaakgeen externe financiers hebben.

Uit recent onderzoek van Baker Tilly Berk en Nyenrode BusinessUniversiteit blijkt dat zodoende ruim 40 procent van defamiliebedrijven zegt beter te zijn geworden van de economische dipdie volgde op de kredietcrisis drie jaar geleden.

Nu velen de crisis lijken te doorstaan richten Saxion en deKamer van Koophandel zich op een andere grote uitdaging vanfamiliebedrijven: de opvolging. Bij het overdragen van een bedrijfspelen veel aspecten een rol. Zeker als het bedrijf binnen defamilie wordt overgenomen vraagt dit nog extra zorgvuldigheid.Immers, niet alleen de overdracht van het bedrijf moet succesvolverlopen, ook de relaties binnen de familie moeten goedblijven.

Hoe zorg je hiervoor? Waar moet je zeker rekening mee houden?Wat zijn de tips en trucs, do’s and dont’s? Om u te informeren water allemaal komt kijken bij het overdragen van een bedrijf binnende familie organiseert de Kamer van Koophandel Oost Nederland insamenwerking met Saxion Hogescholen een inspirerende bijeenkomstspeciaal voor familiebedrijven. U krijgt advies van specialisten, uhoort de verhalen van ondernemers die al een familieopvolgingachter de rug hebben en u kunt ervaringen uitwisselen metcollega-ondernemers.

Het programma:

17:00 – 17:10  Opening

17:10 – 17:30 Dubbelinterview: Met Toni Iniguez, eigenaar vanschoonmaakbedrijf Antonio Shining Places en Rolf Grouve,(mede)eigenaar van Currency Connect

18:30 – 19:30 Groepsdiscussies: Tijdens een eenvoudige maaltijdkunt u ervaringen uitwisselen over wat u bezighoudt bij deopvolging

19:30 – 20:00 Gouden tips: Reflectie van de uitkomsten uit degroepen

20:00 – 20:30 Borrel

Kijk voor het volledige programma op www.kvk.nl/opvolgingfamiliebedrijf.U kunt zich hier tevens aanmelden.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK