Gulle minister

Nieuws | de redactie
22 november 2011 | 36 dozen. Zoveel vakliteratuur schonk Ernst Hirsch Ballin aan de Juridische Hogeschool Avans-Fontys.

Oud-minister Ernst Hirsch Ballin heeft vorige week een deel vanzijn juridische boekencollectie geschonken aan de TilburgseHBO-opleiding in het recht. Hij bouwde in vele jareneen collectie Nederlandse jurisprudentie op en zoals dat gaatbij echte liefhebbers: er was thuis zo langzamerhand echt geen plekmeer voor.

Heel bijzonder is dat een deel van deze collectie nog bestaatuit boeken van de vader van de oud-minister en voormaligStaatsraad. Deze was ook al hoogleraar Recht, en ditook al aan de Universiteit van Amsterdam.

In totaal gaat het om 36 dozen, zo meld Fontysonline. Zij zulleneen speciale plaats krijgen in de hogeschool, zo werd trotsvermeld.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK