NVAO accrediteert Saxion

Nieuws | de redactie
29 november 2011 | Saxion is de eerste hogeschool met een instellingsaccreditatie. De NVAO heeft er de afgelopen week een positieve instellingstoets uitgevoerd. “Een enorme stap in de richting van het steeds verder verbeteren van onze onderwijskwaliteit”, aldus voorzitter Wim Boomkamp.

In mei 2011 kondigde de NVAO aan universiteiten en hogescholenaan een instellingsbrede toetsing van het systeem vankwaliteitszorg te onderwerpen. Een auditcommissie van hetaccreditatie orgaan zal het NVAO-bestuur nu ‘ongeclausuleerdpositief’ adviseren over de wijze waarop Saxion de kwaliteit op dehogeschool waarborgt.

Saxion-voorzitter Wim Boomkamp noemt de instellingsaccreditatie”een fantastische mijlpaal voor Saxion, waar andere instellingenmet jaloezie naar kijken. Voor ons betekent het een enorme stap inde richting van het steeds verder verbeteren van onzeonderwijskwaliteit.”

In control

De instellingsaccreditatie heeft een looptijd van zes jaar enricht zich op de inhoudelijke kwaliteit van opleidingen en niet,zoals in het oude systeem van accreditatie,  op de processenen procedures in het onderwijs.

In de toets die de auditcommissie uitvoerde is gekeken of vanuitde visie op onderwijskwaliteit een doeltreffend systeem isgeorganiseerd waarmee de kwaliteit wordt gegarandeerd. Daaruitbleek dat Saxion ‘in control’ is.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK