Prijs voor integratie mbo in Leiden

Nieuws | de redactie
23 november 2011 | Op maandag 21 november jl. werd de jaarlijkse Hogeschool Leiden Prijs uitgereikt. CMV-studenten Maikel van Ruiten en Iris de Kievit overtuigden de jury met hun scriptie “Instappen in een rijdende trein” over de instroom van mbo-4 gediplomeerden aan hun hogeschool.

De Hogeschool Leiden Prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan debeste scriptie van de studenten uit het voorgaande studiejaar. Uitde twaalf nominaties van dit jaar, vielen uiteindelijk Maikel vanRuiten en Iris de Kievit van de opleiding CultureelMaatschappelijke Vorming (CMV) in de prijzen (eer en een geldprijsvan 750 euro).

De jury oordeelde dat het onderzoek van de studenten eenuitstekend voorbeeld is hoe een onderzoek op hbo-niveau eruit moetzien. Het is toepassingsgericht en goed onderbouwd. Hun scriptiebetreft een onderzoek naar de instroom van mbo-niveau 4gediplomeerden in het tweede jaar van drie hbo-opleidingen binnenhet cluster Social Work van Hogeschool Leiden.

Van Ruiten en De Kievit hebben inzicht gegeven in de problemenen onduidelijkheden die bij deze studenten leven tijdens deinstroom. Ze hebben in vier fasen onderzocht wat Social Work kandoen om de studenten te helpen bij het aanpassingsproces en hebbenhier een oplossing voor ontwikkeld.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK