Studenten onderzoeken ICT-debacle

Nieuws | de redactie
15 november 2011 | Studenten van Saxion gaan onderzoeken hoe een mislukt automatiseringsproject bij de provincie Limburg zo fout heeft kunnen gaan. Tussen 2003 en 2007 zou het tenminste €2 miljoen schade hebben aangericht.

Het ICT-project Aristoteles liep uit op een financieel debacle.In 2005 was dit bij de provincie gestart om te voorzienin de digitalisering van documenten en verdere automatisering vanwerkprocessen. Meer dan 17.000 documenten bleken verkeerdgearchiveerd en het systeem bleek niet aan de wettelijke eisen tevoldoen. Er was vanuit de provincie voor €6 miljoen in het projectgestoken.

Vanuit Provinciale Staten van Limburg werd gesteld dat deproblemen die de provincie zich met dit ICT-project op dehals had gehaald, inmiddels al een schadepost van ruim €2miljoen hebben opgeleverd. Bovendien zou een en ander ‘onderde pet’ zijn gehouden door het bedrijf dat Aristotelesuitvoerde.

Studenten van de Academie Bestuur en Recht van Saxion gaan nuonderzoeken hoe het fout heeft kunnen gaan. De studie gaat maximaal55.000 euro kosten. De studenten komen eind dit jaar met hunresultaten.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK