HO-fusie in Nederland scherp in beeld

Nieuws | de redactie
2 december 2011 | HO-fusies in Nederland trekken wereldwijd aandacht. Waarom is er zoveel onmin bij TUD, Erasmus en Leiden? Wat vindt Frans van Vught daarvan? Wat betekent de zaak-Inholland daarbij?

University World News wijdt een heel verhaal aan fusieplannenvan de drie universiteiten in de zuidvleugel van de Randstad. “Thespecialties of the three universities complement each other,” zegtTU Delft voorzitter Dirk-Jan van den Berg in een toelichting op dieplannen. “By cooperating we could attract more research money,better scientists and students.”

“At the moment we are doing well in the rankings, and we want tokeep it that way. In order to do so we should cooperate. We could,for example, set up research cooperation between biology at Leiden,nanobiology at Delft and medicine at Rotterdam. We will bringtogether world class departments, attract more research money andmake the departments become better than they already are.”

Ook de visie van Frans van Vught wordt aangehaald. U leest dehighlights van het stuk hier op ScienceGuideEU; daar vindt u tevens delink naar het volledige verhaal.

 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK