Marcel Wintels meest invloedrijk

Nieuws | de redactie
8 december 2011 | Fontys-voorzitter Marcel Wintels is door het Strategie Platform Onderwijs verkozen tot ‘Influencer of the Year 2011’. Een “bevlogen HBO-bestuurder die op de troepen vooruitloopt”, zo roemde een stemmer Wintels. Aanleiding voor de prijs is de recent verschenen kwaliteitsagenda van Fontys.

“Een kandidaat die onlangs sterk in het nieuws is gekomen doorde Fontys-kwaliteitsagenda. Of je het nu helemaal eens bent met deinhoud van die agenda of niet, het geluid is stevig en goed voor denaam van het HBO”, zo was het commentaar van één van destemmers.

De recent door Fontys uitgebrachte kwaliteitsagenda was voor het InterstedelijkStudenten Overleg (ISO) aanleiding aan te dringen op een duidelijkestok achter de deur voor gestelde kwaliteitseisen. “Studenten endocenten zullen, onder andere via de medezeggenschap, vanaf heteerste begin  betrokken moeten worden bij de voornemens en hunontwikkeling.” Het ISO waarschuwde dan ook voor te veelvrijblijvendheid in de plannen.

In zijn werk aan een kwalitatieve impuls bij Fontys toont MarcelWintels zich bijzonder kritisch op de bekostigingsplannen voor hetHO die OCW onlangs ontvouwde. Een ‘bekostigingsverzinsel’ zo steldede Fontys-voorman onlangs, die daarbij vond dat zijn Lector van het Jaar dan ook goed moest zijnvoor extra inkomsten.

Voor de prijs van ‘Influencer of the Year 2011’ stonden dit jaarenkel mannen op de shortlist. Naast Marcel Wintels waren ook Edo deJaeger, Voorzitter College van Bestuur ROC van Amsterdam, Karel vander Toorn Voorzitter College van Bestuur Universiteit van Amsterdamen Gerard Mols, Rector Magnificus van de Universiteit Maastrichtvoor de titel genomineerd.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK