NVAO accrediteert berispte HAN-opleiding

Nieuws | de redactie
5 december 2011 | De inspectie had forse kritiek op de opleiding werktuigbouwkunde van de HAN. De NVAO stelt vast dat de opleiding er overtuigend in is geslaagd noodzakelijke verbeteringen aan te brengen. De HBO-techniek studenten kunnen weer 6 jaar rekenen op goedgekeurd onderwijs.

Bij de steekproef naar de examens in het HBO en hun valideringkreeg de HAN een akelige tegenvaller. De Inspectie stelde tot velerverrassing dat de opleiding werktuigbouwkunde bij de borging endocumentatie van examenprocedures toch wel een paar steken lietvallen. Het bestuur van de hogeschool erkende tekortkomingen, maargaf aan vertrouwen te hebben in de inhoud en het niveau van deopleiding.

Snelheid en scherpte

Het beoordelen en vastleggen van examenresultaten werd kritischonder de loep genomen en verbeteringen werden doorgevoerd. De HANzegt daar nu zelf, over dat “de bevindingen van de Inspectie hebbengewerkt als een extra aanzet om snelheid en scherpte in dieverbeteringen aan te brengen.”

De accreditatieprocedure door de NVAO werd door het kritischesignaal van de inspectie extra scherp gemaakt. Visitatiebureau NQAheeft in opdracht van de NVAO in mei en juli een extra hoeveelheidafstudeerdossiers bij werktuigbouwkunde onderzocht, in totaal 61.Het nu vastgestelde eindoordeel van de NVAO bevestigt dat de inhoudvan de opleiding in orde is. Er werken goed gekwalificeerde entoegewijde mensen bij de opleiding, de voorzieningen zijn goed enhet niveau bij afstuderen voldoende is geborgd.

Elke twijfel weg halen

Tevens vindt men dat de opleiding er in overtuigende mate inslaagde de noodzakelijk geachte verbeteringen aan te brengen. HetCvB de NVAO zijn nu aanvullend overeengekomen over twee jaren na tegaan of die ze ook echt structureel zijn.

De hogeschool geeft aan “elke twijfel weg te willen halen datook maar iets niet klopt” bij de borging van het niveau van haaronderwijs. In een gesprek met de inspectie deze maand hoopt mensamen vast te kunnen stellen, dat de opleiding inhoudelijk weergeheel aan de maat is en docenten en management de noodzakelijkeverbeteringen hebben aangebracht.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK