Valorisatie wetenschap beloond

Nieuws | de redactie
23 december 2011 | STW heeft 21 onderzoekers beloond met een Valorisation Grant. Met het geld kunnen uit de wetenschap ontsprongen ideeën worden ontwikkeld tot relevante toepassingen. Grootverdiener van de Valorisation Grants is TU Delft, dat tien grants kreeg toegewezen.

STW heeft in 2004 de Valorisation Grant opgezet naar voorbeeldvan het Amerikaanse Small Business Innovation Research (SBIR)programma. In de praktijk blijkt het voor onderzoekers vaak lastigom de financiering  voor het verder ontwikkelen van een ideedat uit wetenschappelijk onderzoek is voortgekomen rond tekrijgen.

De onderzoekers hebben in dat stadium al aangetoond dat het ideekan werken (proof-of-principle), maar er is nog geen prototype.Reguliere onderzoeksfinanciering biedt vaak te weinig ruimte voorontwikkeling en aanvullend onderzoek dat in dit stadiumonontbeerlijk is. De Valorisation Grant wil dit ‘financieringsgat’overbruggen. De beurzen worden betaald door STW in samenwerking metFOM.

De beurzen die dit jaar zijn verdeeld, ruim €1,5 miljoen, gaanonder meer naar de ontwikkeling van software voorparkeermodellering, een speciale fitting voor armprotheses en eennieuw middel om enkelblessures te voorkomen (volledige lijst hier). De beurzen kennen twee typenhonoreringen. Eén voor het doen van een haalbaarheidsstudie en éénvoor het daadwerkelijke valorisatietraject.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK