Dure bijles voor Khadaffi-junior

Nieuws | de redactie
24 januari 2012 | Zijn proefschrift kwam al met enige hulp tot stand. Nu blijkt ook dat de zoon van de inmiddels overleden dictator Muammar Khadaffi ook nog eens £4000 per maand over had voor een ‘tutor’ om hem door zijn studie op de London School of Economics (LSE) te loodsen.

Volgens de Daily Telegraph betaalde Saif al-Islam al-Khadaffi in2002 zo’n £150 per uur om zich te laten begeleiden doorLSE-professor Dr. Phillip Dorstewitz. Bovendien zijn er nog eensfacturen vrijgegeven waarin geld betaald wordt voor essays enpapers.

Het is niet voor het eerst dat de LSE in opspraak komt door hetstudiegedrag van al-Khadaffi. Eerder al werd bekend dat de zoon vande Libische dictator voor zijn proefschrift – over The Role ofCivil Society in the Democratisation of Global GovernanceInstitution – hulp had gekregen van het Amerikaans adviesbureau The Monitor Group. Die onthulling kosttedestijds ook LSE-directeur Sir Howard Davies de kop.

De nieuwe onthulling door de Daily Telegraph zorgt ook inNederland voor beroering. Dr. Phillip Dorstewitz  is namelijkook werkzaam aan de Universiteit Maastricht (UM). In een persverklaring laat de UM echter weten dat uitgrondig onderzoek van de situatie is gebleken dat er geen twijfelis over de persoonlijke en professionele integriteit vanDorstewitz. Dr. Phillip Dorstewitz is verbonden aan de UM alsdocent filosofie aan de Faculty of Arts and SocialSciences. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK