Exit Kim Jong Il

Nieuws | de redactie
25 januari 2012 | Met de dood van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Il en de onzekerheid omtrent de onervaren troonopvolger Kom Jong-un, neemt de aandacht voor Noord-Korea ook in de wetenschap weer toe. De Universiteit Leiden en het IIAS gaan op 1 februari in debat over de toekomst van Noord-Korea.

De Universiteit Leiden (Centre for Korean Studies) en het IIAS (International Institute forAsian Studies) organiseren woensdag 1 februari vanaf 13:30 eenspeciaal seminar: “Noord-Korea na Kim Jong Il: kansen voorverandering?” 

Door de plotse machtswisseling wordt gevreesd voordestabilisatie van de regio en escalatie van hetkernwapenvraagstuk. Tegelijkertijd biedt de huidige situatieonvermoede kansen. Noord-Korea staat economisch gezien open voortoenadering vanuit het buitenland. Eerder ondervond ScienceGuidecorrespondent Farid Tabarki hoe open Noord-Korea preciesis.

In het seminar zullen in kortepresentaties verschillende aspecten van Noord-Korea wordenbelicht, waaronder de vooruitzichten van de staat en de nieuwemachthebbers, maar vooral ook aspecten die normaliter niet veel aanbod komen, zoals de kansen voor de zakenwereld in Noord-Korea en devraag of economische toenadering een goede manier is om veranderingin Noord-Korea mogelijk te maken. 

Sprekers:

Introductie –  Prof. dr. Remco Breuker, hoogleraar Koreastudies, UniversiteitLeiden
Prof. dr. Peter Ho, hoogleraar Chinese Economyand Development, Universitei Leiden en co-directeur Modern East AsiaResearch Centre
Dr. Koen De Ceuster, Noord-Korea expert enhistoricus, Universiteit Leiden
Drs. Paul Tjia, IT outsourcing expert enorganisator handelsmissies naar Noord-Korea, GPIconsultancy

Informatie en Registratie: 
Martina van den Haak, m.c.van.den.haak@iias.nl

Locatie: Lipsius (zaal 147), Cleveringaplaats 1, Leiden


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK