Exit Kim Jong Il

Nieuws | de redactie
25 januari 2012 | Met de dood van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Il en de onzekerheid omtrent de onervaren troonopvolger Kom Jong-un, neemt de aandacht voor Noord-Korea ook in de wetenschap weer toe. De Universiteit Leiden en het IIAS gaan op 1 februari in debat over de toekomst van Noord-Korea.

De Universiteit Leiden (Centre for Korean Studies) en het IIAS (International Institute forAsian Studies) organiseren woensdag 1 februari vanaf 13:30 eenspeciaal seminar: “Noord-Korea na Kim Jong Il: kansen voorverandering?” 

Door de plotse machtswisseling wordt gevreesd voordestabilisatie van de regio en escalatie van hetkernwapenvraagstuk. Tegelijkertijd biedt de huidige situatieonvermoede kansen. Noord-Korea staat economisch gezien open voortoenadering vanuit het buitenland. Eerder ondervond ScienceGuidecorrespondent Farid Tabarki hoe open Noord-Korea preciesis.

In het seminar zullen in kortepresentaties verschillende aspecten van Noord-Korea wordenbelicht, waaronder de vooruitzichten van de staat en de nieuwemachthebbers, maar vooral ook aspecten die normaliter niet veel aanbod komen, zoals de kansen voor de zakenwereld in Noord-Korea en devraag of economische toenadering een goede manier is om veranderingin Noord-Korea mogelijk te maken. 

Sprekers:

Introductie –  Prof. dr. Remco Breuker, hoogleraar Koreastudies, UniversiteitLeiden
Prof. dr. Peter Ho, hoogleraar Chinese Economyand Development, Universitei Leiden en co-directeur Modern East AsiaResearch Centre
Dr. Koen De Ceuster, Noord-Korea expert enhistoricus, Universiteit Leiden
Drs. Paul Tjia, IT outsourcing expert enorganisator handelsmissies naar Noord-Korea, GPIconsultancy

Informatie en Registratie: 
Martina van den Haak, m.c.van.den.haak@iias.nl

Locatie: Lipsius (zaal 147), Cleveringaplaats 1, Leiden


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
«

ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.

Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan

OK