Hogeschool Rotterdam wil vrouw aan de top

Nieuws | de redactie
16 januari 2012 | De opvolging van Jasper Tuytel als collegevoorzitter in Rotterdam is in gang gezet. De profielschets van zijn opvolger is interessant. Want er is “ruimte voor en behoefte aan vernieuwing en dynamisering” binnen de hogeschool.

Executive Search bedrijf Van der Kruijs schetst de situatie ende persoon die nu bij de hogeschool relevant zijn. De nieuwevoorzitter kan op een goed lopende organisatie en een sterk profielvan de instelling rekenen. “Er staat een hogeschool ‘die het goeddoet'” en de positionering en interne organisatie zijn op orde.

Omslagmoment voor hogeschool

Tuytels vertrek is wel een omslagmoment. Hij heeft “een langeperiode” gezet en “vanzelfsprekend een belangrijke stempel gedrukt”op Rotterdam. Zijn “visie, inspiratie, passie en daadkracht”voerden tot “zichtbaar leiderschap” dat “door iedereen onderkend engewaardeerd” werd. De hogeschool kent hierdoor tevens een sterkeeenheid in beleid en profiel.

Ga er maar aan staan, lijkt de headhunter tegenaspirant-collegevoorzitters te zeggen. U moet grote schoenenvullen, kortom. Dat blijkt nog eens uit het recente interview dat Tuytel aan ScienceGuidegaf. Die “passie en daadkracht” spatten daar onverminderd vanaf.

Meer ruimte voor verschillende instituten

De hogeschool weet wat haar nu te doen staat, geeft Van derKruijs aan. Er is na het tijdperk-Tuytel “ruimte voor en behoefteaan vernieuwing en dynamisering.” Na jaren van groei, focus opde stad en krachtige aansturing is wat meer ruimte voor deverschillende instituten binnen het geheel wenselijk. Zo kan men dekwaliteit zelf verder versterken. “De voorzitter organiseerthierbij zijn of haar eigen ’tegenkrachten’ vanuit de overtuigingdat een goede dialoog aan het begin het eindresultaat nog beter kanmaken.”

Wie wordt die nieuwe voorzitter? Omdat het CvB vol mannen zit”zal bij het zoeken van kandidaten met nadruk worden nagegaan ofgeschikte vrouwelijke kandidaten beschikbaar zijn.” Die vrouw moetveel van onderwijs weten en “representant van de nuchtereRotterdamse sfeer ” zijn. En het moet iemand zijn die naast deRijnmond ook in het Haagse de weg weet en de code snapt. “Ervaringals voorzitter is een pre.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK