Van Rooy niet naar Radboud

Nieuws | de redactie
27 januari 2012 | En Alexander Rinnooy Kan gaat niet naar de UvA/HvA. Het geruchtencircuit in het WO levert merkwaardige verhalen op. De betrokkenen ontkennen tegenover ScienceGuide met enige graagte.

Het verhaal dat Yvonne van Rooy de UU wel eens zou kunneninruilen voor de Radboud in Nijmegen leidde bij haar tot grotehilariteit, tijdens het afscheid van AWT-voorziter Joop Sistermans.Ze heeft immers net bijgetekend bij de UU en ambitieuzeinvesteringen van € 1 miljard in het Science Park onthuld. Deook genoemde Guusje ter Horst had al ontkend in te zijn voor de opvolging van collegevoorzitter DeWijkerslooth.

Headhunter Van der Kruijs wordt -ongevraagd wellicht- bijgestaandoor meedenkers binnen de universiteit. Op Vox meldt bijvoorbeeldprof Esther-Mirjam Sent (Economie en Beleid) dat zij viatwitter en een telefoonrondje langs universiteitsbestuurders ruimtien vrouwelijke kandidaten onder de aandacht kon brengenbij de executive search specialisten. “Er moet absoluut eenvrouw worden benoemd. Andere universiteiten lukt het ook, duswaarom ons niet.”

Een vrouw of Wijers?

Voor de vacature bij de UvA/HvA noemt Folia naast Rinnooy Kannog een D66-nestor: oud-minister Hans Wijers. Bij het AWT-afscheidontkende hij al even geamuseerd als Van Rooy dat hij over zoustappen naar Amsterdam. En van Hans Wijers wist hij wel heel zekerdat deze bij een overstap uit het bedrijfsleven naar iets heelanders zou uitzien dan een combinatie van hogeschool enuniversiteit.

Waarom men bij de UvA/HvA niet een poging doet Ter Horst tewinnen, is een interessante vraag. Zij heeft een stevigUvA-verleden en bij de HBO-raad de nodige actuele ervaring opgedaanmet de perikelen van deze branche en de belangrijkstevertegenwoordigers daarvan. Sterker nog; toen zij recent werduitgezwaaid bij de HBO-raad kreeg zij een kunstwerk met eenstadsgezicht van Amsterdam. Een stukje binnenstad vlakbij haarwoonstede daar en het Maagdenhuis. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK