Hanze en bedrijven innoveren samen

Nieuws | de redactie
3 februari 2012 | Lectoraten hebben de taak praktijkgericht onderzoek te doen. Die kennis moet ook worden toegepast in het MKB. Op de Hanzehogeschool is daarom een Innovatiewerkplaats ingericht waar onderzoekers, studenten en bedrijven samen kunnen werken aan een specifiek innovatieproces.

Het Innovatielab voor Energie en Healthy Ageing is eeninitiatief van Monique Schoondorp, lector New Business Development.Volgens Schoondorp gebeurt het te vaak dat het MKB op een andermoment belangstelling heeft voor een bepaalde technologie ofconcept dat de betrokken onderzoekers. 

Om deze twee groepen bij elkaar te brengen is er daarom op hetZernikeComplex in Groningen een innovatiewerkplaats ingericht.Uitgangspunt van deze fysieke plek van samenwerken is dat het MKBzich voornamelijk bezighoudt met de bedrijfsvoering rondombestaande producten. De bedrijven hebben wel innovatieplannen, maarvaak ontbreekt een schakel, zoals capaciteit en ideeën voormarketing, technologische aanpassingen of het zoeken naar geschiktematerialen. 

Samen een route uitstippelen

Docenten, onderzoekers en studenten in het HBO werken juistdagelijks in zowel theorie als praktijk met deze vragen. Dezeexpertise kan in samenwerking ingezet worden tijdens hetinnovatieproces van het MKB-bedrijf.  De innovatiewerkplaatsbiedt ruimte en expertise aan de bedrijven om samen met hetlectoraat New Business Development een route uit te stippelen endaarna daadwerkelijk met de juiste partners aan het werk te gaan.Er is geen vast format, bijna alles kan. 

De innovatiewerkplaats bevindt zich tussen de startendebedrijven die gehuisvest zijn bij Hanze op het ZernikeComplex. Datzorgt voor een dynamische omgeving die het proces versnelt. Ineerste instantie gaat de innovatiewerkplaats zich richten op despeerpunten van de Hanzehogeschool Groningen en het noorden:energie en healthy ageing.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK