HR podium internationaal business talent

Nieuws | de redactie
20 februari 2012 | De Hogeschool Rotterdam (HR) is vanaf 26 februari tot en met 2 maart het toneel va de NIBS WorldWide Case Competition, een wedstrijd voor bachelorstudenten rond strategische vraagstukken van grote internationale bedrijven. De hogeschool hoopt op een grote spin-off van de competitie.

“Er zijn al plannen in de nabije toekomst veel meer businesscases en bijbehorende competities in het onderwijs te integreren,”vertelt Hans van Oudheusden. Als Head of International Relations,Instituut voor Financieel Management van de HR is hijverantwoordelijk voor het naar Rotterdam halen van de prestigieuzecompetitie. Het is voor de vierder keer dat de studenten uitRottermdam meedoen.

Kans om te excelleren

Het Network of International Business Schools (NIBS) is eennetwerk van universiteiten en hogescholen uit de hele wereld.Internationalisering van het bedrijfsleven en globalisering van deeconomie staan voor hen centraal. De WorldWide Case Competition,één van de oudste competities voor business-studenten ter wereld,is één van de paradepaardjes van NIBS.

“Het is een geweldige kans voor goede en gemotiveerde studentenom te excelleren,” aldus Oudheusden over de prestigieuzecompetitie. Alleen de beste bachelorstudenten maken kans opdeelname. Na een zware kwalificatieronde worden de tien beste teamster wereld geselecteerd en wordt aan een onderwijsinstelling ergensin de wereld de eindronde gespeeld. Na onder meer Auckland, Dublinen Montreal is het nu de beurt aan Rotterdam.

Kansen voor Rotterdams bedrijfsleven

Vanaf komende zondag worden de teams, afkomstig uit de VS,Canada, Ierland, België, Denemarken en Nederland, uitgedaagd met deallerbeste ideeën en oplossingen voor hun case te komen. De teamshebben steeds vier uur om een case voor te bereiden zonder enigehulp van buitenaf, ook niet via internet. Hierna geeft elk team eenpresentatie die wordt beoordeeld door de jury, die uitprofessionele en academische deskundigen bestaat.

Voor Van Oudheusden biedt de competitie goede kansen om hetRotterdamse bedrijfsleven en het hoger onderwijs in de stad, nauwermet elkaar te verbinden. Grote bedrijven als het HavenbedrijfRotterdam en Baggerbedrijf nemen plaats in de jury en in deorganisatie is een prominente rol weggelegd voor het lectoraat Ideale Haven. Op vrijdag 2 maart maaktHO-wethouder Korrie Louwes de winnaar van de NIBS WorldWide CaseCompetition 2012 bekend. 


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK