Inholland wil Terpstra houden

Nieuws | de redactie
22 februari 2012 | Hoe moet het verder met Inholland, klimmend uit een diep dal? Medewerkers vragen zich dat af en komen nu in actie met de petitie 'Doekle Terpstra moet blijven!' “Ook na de zomer hebben we heel sterk leiderschap nodig. Van iemand die de ingezette koers door en door kent en kan vasthouden.”

De interne actie geeft aan, dat men binnen de hogeschool zeerwel beseft, dat het proces van verbetering en herprofilering nogeen hele weg te gaan heeft. Een nieuw College van Bestuur moet ditgaan inrichten en trekken.

Niet veel meer dan een naam

En “precies op het moment dat het nieuwe strategisch plan en dereorganisatie écht vorm gaan krijgen, loopt [Terpstra’s] al eenkeer verlengde termijn als voorzitter van ons College van Bestuuraf,” schrijven de initiatiefnemers van de petitie. Zij hechten eraan dat de ingezette weg en vooral ook de wijze van aanpakken vanTerpstra ook in de komende periode leiden zou zijn binnenInholland.

De ervaringen van de voorbije jaren hebben op deze wens eengrote invloed, zo blijkt. “Toen Doekle een klein anderhalf jaargeleden de HBO-raad met onmiddellijke ingang verliet om het roerbij Inholland over te nemen en de hogeschool uit de problemen tehelpen, was Doekle voor mij niet veel meer dan een naam.

Na het debacle met het vorige College van Bestuur had ik geenhoge verwachtingen, was ik afwachtend wat deze nieuwe persoon onsging brengen. Terugkijkend op het afgelopen jaar (en achterafwetend hoe slecht we er als hogeschool aan toe waren) stel ik vastdat Doekle ons uit een diep dal heeft getrokken.”

Sterk leiderschap gewenst

Daarom kijkt men toch met enige zorg naar wat nu gaat komen.”Vooruitkijkend op de nabije toekomst maak ik me wel weer zorgen;ook na de zomer hebben we heel sterk leiderschap nodig. Van iemanddie de ingezette koers door en door kent en kan vasthouden. Vaniemand die óns kent en die wij kennen en vertrouwen.”

De petitie richt zich daarom allereerst op de Raad van Toezicht,”om de continuïteit en de scherpte van het strategisch plan en dereorganisatie te bewaken” door Terpstra te bewegen aan te blijvenals collegevoorzitter. “Hij heeft ons uit het dal geholpen en zoustraks ook samen met ons de berg op moeten klimmen en op de topmoeten staan.”


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK