Kunst wordt digitaal in graansilo

Nieuws | de redactie
24 februari 2012 | Hightech, lowtech, kunst en digitale innovatie bezetten een oude graansilo. Groningse studenten van de Hanzehogeschool exposeren interactieve installaties in de ‘industriële archeologie’ aan de Havenkade in Assen.

De expositie Digital Symbioses in het markante gebouw biedt eenspectaculaire mix van beeldende kunst, hightech en lowtech,duurzaamheid en interactiviteit, licht en geluid. De verschillendeopstellingen zijn gemaakt door studenten van deHanzehogeschool.

De aanpak is daarbij zeer multidisciplinair te noemen. Tevensspelen zij in op de veranderingen in het gebied, dat aan devooravond staat van de ontwikkeling naar een nieuwe, modernestadswijk.

Minor Digital Arts

Dit studiejaar wordt aan de hogeschool voor het eerst de minorDigital Arts gegeven, waarbij studenten van Academie Minerva voorbeeldende kunsten samenwerken met studenten van andere opleidingenom interactieve installaties te maken. Dat zijn collega’s van zulkeverschillende disciplines als Werktuigbouwkunde, Human Technology,Commerciële Economie, Bedrijfskundige informatica enMaatschappelijk Werk en Dienstverlening.

Voor deze expositie hebben zij een wel heel aparte interactieveopzet bedacht. De bezoekers beïnvloeden  – soms ongemerkt -door hun aanwezigheid de projecties en worden hier en daar subtielherinnerd aan de industriële geschiedenis van het hoge betonnengebouw.

De expositie is van 18 februari tot en met 18 maart elkedonderdag, vrijdag, zaterdag en zondag  van 16.00 tot 20.00uur voor het publiek geopend. Locatie: Havenkade 5 (voormaligegraansilo), Assen


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK