Sander in Space

Nieuws | de redactie
26 maart 2012 | Ja, u kunt Sander Breur zelf het heelal in schieten. De deeltjesfysicus, UvA-wiskundedocent en oud-LSVb-voorzitter is kandidaat-astronaut in een wedstrijd van Metro. Steun ScienceGuide met ‘Sander in Space’!

Breng hier uw stem uit op Sander Breur als favorieteastronaut.

Sanders plan voor zijn ruimtereis richt zich vooral op deschooljeugd van Nederland en Europa. Hij wil hun enthousiasme voorde ruimte, voor ambitie in het leren en de fascinatie van debètavakken daarmee wekken.

Passie voor het onbekende

“De natuurkunde trekt mij omdat het helpt de wereld teverklaren. Die passie voor het onbekende wil ik overbrengen op denieuwe lichting studenten en scholieren. Voor elke paar duizendstemmen die jullie mij geven zal ik iets extra’s doen om het heelaldichter bij scholieren te brengen.”

ScienceGuide ondersteunt deze vorm van excellent <ahref=”/201203/de-g20-van-kennis-bij-ons.aspx”target=”_blank”>docentschap, originaliteit in ‘Begeisterung’ enheelalgektenatuurlijk volledig. Helemaal nu Sander heeft toegezegd de eerstecorrespondent van ScienceGuide van buiten dedampkring van onze eigen planeet te willen zijn.

Naar welke maan moet hij gaan?

We discussiëren er nog over waar hij zich na zijnMetro-ruimte-try out meer definitief voor ons zal vestigen. U alslezer kunt daarbij helpen!

U hoeft slechts twee stappen te zetten:

1.)    Stem sowieso <ahref=”http://metroinspace.com/nl/view/ctd5″target=”_blank”>hier op Sander als kandidaat-astronaut in deMetro-wedstrijd

2.)    Klik aan op welke plek in ons universum uSander als vast columnist van ScienceGuide zou willenvestigen.

–          <ahref=”http://scienceguide.nl/201001/5-jaar-op-titan.aspx”target=”_blank”>Titan, de fascinerende grote maan bij Saturnus,de enige met een atmosfeer als de aarde, ontdekt door ChristiaanHuygens

–          <ahref=”/201203/ijsmaantje-iapetus-gesnapt.aspx”target=”_blank”>Iapetus, het ijsmaantje bij Saturnus met tweeheel verschillend gekleurde helften (eenmaal ISO, eenmaalLSVb?)

–          <ahref=”/201108/water-op-saturnus.aspx” target=”_blank”>Encladus,het waterspuwende maantje bij Saturnus dat ijsvlokken in Saturnus’wolken laat druppelen

–          <ahref=”/201004/zomer-op-maan-van-neptunus.aspx”target=”_blank”>Triton, de maan van Neptunus, waar het langzaamzomer wordt nu de zon zo ver hiervandaan toch methaan doetsmelten.

–          <ahref=”http://scienceguide.nl/200912/aarde-20.aspx”target=”_blank”>Exoplaneet GJ1214b, de eerst ontdekte’superaarde’ met een atmosfeer buiten ons zonnestelsel

–          <ahref=”/201201/geen-dictatuur-bij-bologna.aspx”target=”_blank”>Belarus, de ijzig bevroren planeet van dictatorLoekasjenko, waarvan wij allen hopen dat zijn val binnenkort ditEuropese volk weer dichtbij ons gaat brengen en vrijheid endemocratie.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK