Hoe overleef je de kaasschaaf

Nieuws | de redactie
9 mei 2012 | Hoe blijf je als publieke organisatie kwaliteit bieden onder druk van Haagse bezuinigingen? “Slimme overheidsorganisaties zijn bezuinigingen voor,” betoogt HAN-lector Frans Nauta. In een vierdaagse cursus leert hij de publieke sector slimmer werken en vroegtijdig innoveren.

Het lectoraat Innovatie Publieke Sector van de HAN ontwikkeldeeen methode om doeltreffend te zorgen voor een slimmere organisatiedie bezuinigingen uit het Haagse een stap voor kan zijn. Geenenkele organisatie in de publieke sector ontkomt momenteel aan dekaasschaaf. Hoe blijf je als manager desondanks kwaliteit leverenen houd je de regie over je toekomst?

In de vierdaagse cursus ‘Effectief Innoveren in de PubliekeSector’ startend op 27 juni aanstaande voor managers enprojectleiders zal onder leiding van Frans Nauta gewerkt worden metconcrete voorbeelden uit verschillende domeinen  van depublieke sector.

Bijzonder is de opzet van de cursus: er wordt onder anderegewerkt met ‘teaching cases’, gebaseerd op de succesvollelesmethode van de Harvard Business School. Actieve participatie iseen voorwaarde voor deelname, alleen dan halen deelnemers alles uitde cursus. Docenten en sprekers van topniveau begeleiden de cursusin vier dagen verdeeld over twee blokken. 

De docenten

•            Frans Nauta, lector Innovatie Publieke Sector aan de HogeschoolArnhem Nijmegen, faculteit Gezondheid, Gedrag en Maatschappij.

•            Frans de Vijlder,  Lector Goed Bestuur en Innovatiedynamiek inMaatschappelijke Organisaties, Hogeschool Arnhem Nijmegen,faculteit Gezondheid, Gedrag en Maatschappij.

•            Jorrit de Jong, Senior Fellow en Lecturer in Executive Education atAsh Institute Harvard Kennedy School of Government.

•            Manu de Bruyn, zelfstandig docent & trainer increativiteit. 

De gastsprekers

Vier indrukwekkende gastdocenten vertellen over hun dagelijksepraktijk, de valkuilen en geleerde lessen:

•            Maarten Hillenaar, directeur Informatisering Rijk (Rijks CIO).

•            Jan Hamming, burgemeester Heusden, voormalig wethouder Tilburg.

•            Arre Zuurmond, oprichter van de Kafka Brigade en onderzoeks-en adviesbureau Zenc.

•            Erik van Engelen, innovatiemanager bij Essent.

Meer informatie en het volledige programma is te vinden op de website vanhet Lectoraat Innovatie Publieke Sector:


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK