Inholland stopt in Suriname

Nieuws | de redactie
15 mei 2012 | De Hogeschool Inholland Suriname (HIS) gaat verder als ‘FHR School of Business’. Daarmee worden de banden met de Hogeschool Inholland doorgesneden.

“Wij stoppen niet in Suriname, maar we dragen wél de locatieover aan een partij in Suriname. We hebben heel goede gesprekkengehad met het FHR Lim A Po Institute for Social Studies, de partijdie de HIS overneemt”, aldus Doekle Terpstra, CvB-voorzitter vanHogeschool Inholland.

”We vonden het daarom noodzakelijk om een duidelijke keuze temaken voor de toekomst van Inholland Suriname. Ik ben ervanovertuigd dat onder aansturing van FHR de nieuwe FHR School ofBusiness een substantiële bijdrage gaat leveren aan de Surinaamsemaatschappij.”

De studenten die momenteel aan de HIS studeren, kunnen hunstudie gewoon afmaken, zo heeft Inholland laten weten. Voordeel isdat bachelorstudenten aan de HIS nu naadloos door kunnen stromennaar de masteropleidingen van FHR.

Double degree

FHR biedt in Suriname masters en andere post graduateopleidingen aan. Het onderwijsinstituut werkt onder andere samenmet de Maastricht School of Management, het International Instituteof Social Studies van de Erasmus Universiteit (Rotterdam) en deUniversity of the West Indies.

Interessant voor de studenten aan de HIS is dat zij een ‘doubledegree’ kunnen verwerven, zo laat Terpstra op RNW weten.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK