Spaanse studenten beschimpt

Nieuws | de redactie
11 mei 2012 | De strijd wordt grimmig. In de rechtse pers in Spanje worden de studentenleiders die verzet aantekenen tegen de forse ingrepen vanwege de crisis persoonlijk zwart gemaakt.

De krant La Razon geeft zelfs een profiel van de bekendste’ISO’ers en LSVb’ers’ die de leiding geven aan het studentenprotesttegen onder meer de komende verhoging van collegegelden met 67%. Indie profielen worden zij als een soort communistische ‘sleepercell’ geportretteerd. Daarbij krijgt met name een warmebelangstelling voor Venezuela en het regime van Hugo Chavez aldaarveel aandacht.

De ESU haalt daarom nu fel uit naar dit soort karaktermoord opdeze jongeren. ESU “deems the content of several articles in theSpanish media very inappropriate as it jeopardizes the future ofthe student movement in the country.” Voorzitter Allan Päll voegtdaar aan toe: “Even if one has a different take on higher educationbudget cuts, it should never be the case that students who arestanding up for the rights of their fellow students and all futurestudents are being nailed to the post like this.”

De VSNU van Spanje, de CRUE, valt hem daarin bij. Ook al achtmen een debat over de maatregelen in het hoger onderwijs zekernoodzakelijk, ook met de studenten, dat neemt volgens de rectoresniet weg, dat de studentenbonden in alle openheid moeten kunnenreageren. Intimidaties naar hen en naar hun vertegenwoordigerspassen daar niet bij.


«
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ScienceGuide is bij wet verplicht je toestemming te vragen voor het gebruik van cookies.
Lees hier over ons cookiebeleid en klik op OK om akkoord te gaan
OK